今日热门
 

Sir Ovenn烘焙屋 by SHARK&SHARK

2017-12-03
设计工作室Shark&Shark为Sir Ovenn烘焙屋打造了一个温暖清新的室内就餐环境。

Shanghai based studio Shark&Shark has turned a corner shop into a cozy cheerful bakery.

IMG_01r


IMG_02r

重新喷涂的金色店面让烘焙屋从相似的沿街铺面中脱颖而出。 空间色调以品牌VI的白色、黑色、金色色板为基础,均衡地使用在室内设计中。

Repainted golden color facade makes Sir Ovenn Bakery stands out from common shopfront of its neighbors. Brand colors white, black and gold find their balance in interior space.

IMG_03r

金色铺面后是跳跃的黑白色三角形拼砖,电镀拉丝的金色金属反射出温暖光晕,充分调动着客人的食欲。

Jumping triangles on counter and flooring are cut from black square tiles. Halos from hairline finish brass gives a warm and savoury ambience to the space.

IMG_04r

专业的烘焙厨房占据了底层较大部分的面积,但其半透明的隔断让空间依然感觉开敞宽阔,中空花纹玻璃后依稀透出厨房内烘焙师精心制作的身影。

Kitchen on entrance level has taken significant area. Double-layered textured glazings are used for partition, for its semi-transparent effect eliminates the feeling of restrictiveness of the space. At the meanwhile, artisanal baking activities in the kitchen could be viewed from outside by customers.

IMG_05r

IMG_06r

底层沿窗设计了若干吧台座,方便速食和等候外带的客人。金色的直跑楼梯则引导客人到达夹层的主要就餐空间。

Several bar seats are placed along facade glazing for convenient use. An eye-catching feature staircase invites customers approaching dining area on upper level, a mezzanine on top of kitchen area.

IMG_07r

夹层的平台边缘借用日式缘侧的设计概念,形成一个无边际感的灰空间。金属网护栏尽可能的纤细,使夹层空间显得亲近而易于到达。

Platform edge of upper floor takes the concept of Japanese engawa, which forms an infinite and in-between space. metal mesh barricade is done as invisible as possible, freeing the spatial communication between upper and lower floors.

IMG_08r


IMG_09r





微信公众号二维码

设计邦微信公众号
文章用设计邦客二维码

扫码加入设计邦客
设计邦客是以设计行业媒体、教授、学生、设计师、材料商、渠道商为主体,倾力打造中国最大的设计师实名通讯录。
 
SHARK&SHARK  - sharknshark
2017-12-03
 
版权声明:除特殊注明外,本站文章均为原创,转载需注明来源于设计邦
浏览次数:3195
 

0条 [查看全部]  相关评论

  首页 | 关于我们 | 联系方式 | 版权隐私 | 广告服务 | 优惠专题 | 上传要求 | 网站留言 | 友情链接 | 手机版